Esther Neidt

Over mij

Gekwalificeerd (buiten)psycholoog en EMDR-therapeute

Ik ben praktijkeigenaresse – en behandelaar in Noordwijk.

Nadat ik mijn studie Psychologie had afgerond, heb ik promotieonderzoek (PhD) gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, op het gebied van kinderen binnen het autistische spectrum en startte  een post-doctorale opleiding gedragsinterventie (BCBA). Voor mijn PhD ben ik werkzaam geweest bij een stichting voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Dit gaf mij de gelegenheid om de wetenschap te implementeren in de praktijk. Het was mijn droom en ambitie om kinderen binnen het autistische spectrum te begeleiden.

Tevens ben ik als psycholoog werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk voor volwassenen waar ik veel ervaring heb opgedaan met o.a. het behanden van angst, depressie, burn-outklachten en meer.

Maar ik heb pech gehad (2013), tijdens mijn tweede zwangerschap werd borstkanker gediagnosticeerd. Na interventie en herstel, ben ik in 2015 gere-integreerd in het Erasmus Medisch Centrum – Sophia Kinderziekenhuis op de afdelingen Kwetsbare Zwangeren en Psychosociale Zorg, waardoor ik mijn werkzaamheden als psycholoog heb kunnen oppakken. Daarna ben ik mijn praktijk gestart, ik voel me zeer comfortabel met de clientengroep die ik zie en doe dit dan ook met veel plezier!

Van mijn clienten krijg ik terug dat ik een warme vrouw ben, direct in haar communicatie, betrokken en doortastend. Samen met mijn man, onze twee dochters en onze twee honden, woon ik in Noordwijk. Naast mijn werk – – wat ik hoop te doen totdat ik dat niet meer kan door ouderdom, lees ik graag, ik reis ook graag en ben veel buiten! Ook om die reden heb ik me geregistreerd als Buitenpsycholoog. Ik neem al mijn kennis en ervaring gewoon mee tijdens mijn wandelsessies!

Mocht je contact op willen nemen voor een intake of voor een andere vraag, je bent van harte welkom, ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Specialisatie

Kwetsbare zwangeren, moeders en/of vrouwen

Naast de meer algemeen brede problematiek (zoals bijvoorbeeld angst en depressie), heb ik ruime kennis en ervaring met het zien van kwetsbare zwangeren, vrouwen en moerders. De behandeling omvat het gehele spectrum vanaf problematiek tijdens de wens voor gezinsuitbreiding (zoals bijvoorbeeld bij een IVF-traject), het krijgen en hebben van een kind en daarnaast de moeders van kinderen die tijdens of na de bevalling zijn komen te overlijden. Er is een samenwerking met Freya, een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Therapie bij zwangeren door Esther Neidt

Review

‘Het traject met Esther heb ik als zeer waardevol ervaren. Onder begeleiding van Esther heb ik echt stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling en passende hulpmiddelen gekregen om om te gaan met de uitdagingen die op mijn pad kwamen. Esther is geduldig, rustig en professioneel. Alle sessies hebben we heel fijn in de buitenlucht gedaan. Ik raad Esther zeker aan!’

Nicole – Amsterdam