Click "Enter" to submit the form.

Over mij

De praktijkeigenaar – en behandelaar is mw. Esther A. M. Neidt MSc., psycholoog en EMDR – therapeut.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring en kennis als psycholoog en wetenschapper, maar ook zeker door de ervaring zelf een kwetsbare vrouw en moeder te zijn geweest, maken dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan jouw welbevinden’ – schuin!!

Nadat ik mijn studie Psychologie had afgerond, ben ik promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van kinderen binnen het autistische spectrum gaan doen en startte ik een post-doctorale opleiding gedragsinterventie (BCBA). Voor mijn PhD ben ik werkzaam geweest bij een stichting voor kinderen met een vorm van autisme. Dit gaf mij de gelegenheid om de wetenschap te implementeren in de praktijk. Het was mijn droom en ambitie om kinderen binnen het autistische spectrum te begeleiden. Tevens ben ik als psycholoog werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk voor volwassenen.

Maar ik heb pech gehad, tijdens mijn zwangerschap werd in de laatste termijn borstkanker gediagnosticeerd. Vijf jaar geleden onderging ik alle behandelingen en herstelde ik. Tijdens mijn revalidatie en re-integratie heb ik gewerkt aan alle facetten van het vrouw en moeder zijn, tot aan de ambitie van mij als zorgverlener. Het Erasmus Medisch Centrum – Sophia Kinderziekenhuis heeft mij de kans gegeven om te re-integreren op de afdelingen Kwetsbare Zwangeren en Psychosociale Zorg, waardoor ik me nu weer sterk voel om anderen te helpen. Het is belangrijk voor mij om mijn kwetsbaarheid te buigen en functioneel in te kunnen zetten in de begeleiding van deze kwetsbare groep vrouwen waar ikzelf ook toe heb behoord. Ik ben dan ook zeer verheugd om dit te doen doormiddel van mijn eigen praktijk, en zo mijn droom toch nog te kunnen waarmaken!

AGB – code: 90064645